Tulevaisuutta tekemään

Pohjois-Karjalan työllisyysaste 65 % on kaukana hallitusohjelman 75 %:n tavoitteesta. Työttömyysaste reilut 14 % on maan korkein. Tuoreet Pohjois-Karjalan työmarkkinoiden tilannekuva ja tulevaisuus -raportti ja vastaava kuntakohtainen raportti (Aluekehityksen konsulttitoimisto MDI) antavat vielä huomattavasti yksityiskohtaisemman tiedon työmarkkinatilanteestamme: mistä olemme tulleet, missä olemme ja minne olemme menossa. Olemme tekemässä Pohjois-Karjalan tulevaisuuden kannalta tärkeitä reitinvalintoja. Työmarkkinoidenkaan tulevaisuus ei ole vain suora jatkumo lähimenneisyydelle. 

Pohjois-Karjalan maakuntavaltuusto hyväksyi 14.12.2020 vuoteen 2040 ulottuvan Pohjois-Karjalan strategian. Keskeisenä tavoitteena on vahvistaa maakunnan elinvoimaa ja lisätä asukkaiden hyvinvointia. Väestön keskittyminen, työikäisen määrän väheneminen ja ikääntyminen ovat haasteita, joihin tulee tarttua. Osaavan työvoiman riittävyys pitää turvata.

Työikäinen väestömme supistui 2010-luvulla voimakkaasti niin ikärakenteen kuin muuttoliikkeenkin takia. Ulkomailta on saatu muuttovoittoa, mutta siitä ei ole ollut osaajapulan helpottamisessa merkittävää apua. Maahanmuuttajat ovat enimmäkseen työttömiä tai työvoiman ulkopuolisia henkilöitä. Työmarkkinakelpoiset maahanmuuttajat siirtyvät usein edelleen Etelä-Suomeen. Vaikka työllisyystilanne ja työllisten määrän kehitys oli 2010-luvun lopulla myönteistä, työvoiman ja työllisten määrä on ollut viime vuosikymmenen laskeva.

Työpaikkojen määrä oli viime vuosikymmenen lopussa nousussa. Toimialojen väliset erot ovat rajuja. Maa- ja metsätalouden ja julkisen hallinnon työpaikkojen määrät ovat laskeneet voimakkaasti, mutta lisääntyneet erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollossa ja muutamilla muilla toimialoilla. Ilahduttavan hyvää on ollut erityisesti teollisuutemme työpaikkakehitys.

Pohjois-Karjalan vahvuus on selkeä keskuskaupunki, eikä meillä mene voimavaroja tarpeettomaan tai jopa haitalliseen sisäiseen kilpailuun.  Joensuun ydinkaupunkiseutu eli Joensuun keskusta, Kontiolahti ja Liperi muodostavat asumis- ja työssäkäyntialueen, jonka kehitys poikkeaa edukseen muista kunnista.  Toisille seutukunnille voi sopia voimakas kasvu, toisille taas älykäs sopeutuminen, smart shrinking. Alueiden elinvoimaisuus ja ihmisten hyvinvointi eivät riipu ainoastaan väestön kehityksestä tai taloudellisesta kasvusta.

Kulunut vuosi on työttömyyden kasvun lisäksi nostanut esille myös mahdollisuuksia, joita meidän tulee rohkeasti ja määrätietoisesti käyttää. Monipaikkaisuus ja etätyö yhtenä sen mahdollistajana sekä maaseudun arvostus ovat meille mahdollisuuksia, jos vain pystymme huolehtimaan alueemme houkuttelevuudesta asuin- ja vapaa-ajanviettopaikkana. Tarvitsemme sekä elinvoimaa ja työpaikkoja että osaavaa työvoimaa. Kaupungistumisessa ja väestön muuttovirroissa ei silti liene tulossa suuria suunnanmuutoksia.

Työllisyyden hoidolla ja työttömyyden vähentämisellä voimme ainakin lähivuosina kasvattaa työllistä työvoimaa ja vastata työvoimatarpeeseen. Työllisyysmäärärahoista, Euroopan sosiaalirahaston varoista tai työvoimahallinnon henkilöstömäärästä onnistumiset eivät ole kiinni.  Kyse on toimintamme vaikuttavuudesta.

Käynnistyvä työllisyyden kuntakokeilu on yksi yritys vaikuttavuuden parantamiseksi. Poliittisessa valmistelussa on monia muita muutoksia. Maakunnallisten ja paikallisten toimijoiden oma aktiivisuus on hallinnon rakenteista riippumatta joka tapauksessa ratkaisevassa asemassa. Meillä on mahdollisuus vaikuttaa tulevaisuuteen. Voimme vahvistaa kehitystä, joka tuo maakuntaan muutaman vuoden viihtyvien opiskelijoiden, eläkepäivistä nautiskelijoiden ja kotimaanmatkailijoiden lisäksi osaavaa työvoimaa niin pääkaupunkiseudulta kuin ulkomailtakin.

Ari Niiranen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s