Uudella strategialla kohti tuloksellista Team Finland-yhteistyötä 2020

Tapion kuvaMikä Team Finland?

Suomalaisten yritysten kansainvälistymistä ja kasvua tukevien julkisten organisaatioiden yhteistyötä kutsutaan Team Finland-toiminnaksi. Team Finland verkoston ydintoimijoita ovat työ- ja elinkeinoministeriö, ulkoministeriö, Business Finland, Finnvera, ELY-keskukset ja TE-toimistot. Team Finland-yhteistyössä näiden organisaatioiden asiantuntijat ja johto toimivat palvellen asiakkaitaan yhteisen strategian mukaisesti.

Asiakas etusijalla

Vuoden 2019 lopulla julkaistiin uusi Team Finland strategia. Mahdollisimman laajalla yhteistyöllä eri ydintoimijoiden kesken laadittu strategia luo kaikille yhteisen näkemyksen asiakkaasta, hänen palvelustaan ja sille asetetuista tavoitteista. Verkoston perustehtävä on vauhdittaa yrityksien vientiä ja kansainvälistä kasvua. Visiona strategiassa onkin, että Team Finland tarjoaa parhaan palveluverkoston kansainvälistymiseen ja Suomen kestävään kasvuun.

Yhteinen CRM-järjestelmä tukee strategian toteuttamista

Tärkeänä käytännön työkaluna strategian toteuttamisen arvioinnissa toimii ulkoministeriön, Business Finlandin, Finnveran, TE-toimistojen ja ELY-keskusten yhteinen asiakkuudenhallintajärjestelmä, CRM. Uusien asiakkaiden määrän mittaamisessa ja palveluiden käytön kasvattamisen arvioinnissa on ensi arvioisen tärkeää, että CRM-järjestelmän käyttöaktiivisuutta kehitetään edelleen. Vain tätä kautta yhteistyössä onnistumista voidaan mitata ja raportoida luotettavasti.

Strategiassa on viisi operatiivista mittaria toiminnan arviointiin.

  1. Team Finland -verkoston ydintoimijoiden kansainvälistymispalveluja käyttäneiden pk- ja midcap-yritysten viennin kasvu
  2. Team Finland -verkoston ydintoimijoiden kansainvälistymispalveluja käyttäneiden pk- ja midcap-yritysten lukumäärän kasvu
  3. Asiakkuudenhallintajärjestelmään kirjattujen asiakas palvelutapausten määrä
  4. Asiakkaan kokemus Team Finland -palveluiden tiedonsaannista
  5. Team Finland -henkilöstön tyytyväisyys TF-yhteistyöhön

Alueellisella tasolla Team Finland työssä ELY-keskuksilla merkittävä rooli

Ulkomailla, kotimaassa kansallisesti sekä alueellisesti toimivaa, monesta eri organisaatiosta koostuvaa yhteistyötä ohjataan verkostomaisesti usean organisaation kautta.

Koko Team Finland-verkoston ohjaus: Työ- ja elinkeinoministeriö sekä ulkoministeriö
Team Finland – ulkomaanverkoston ohjaus: ulkoministeriö ja Business Finland
Kansallisen tason ohjaus: Business Finland koordinoi operatiivista toimintaa ja viestintää kansallisesti
Aluetason ohjaus: ELY-keskukset vastaavat aluetason käytännön asiakastyön yhteensovittamisesta eri toimijoiden kanssa

Uusi vuosi tarjoaa haastetta

Vuoden 2020 talousnäkymät tarjoavat haasteita Suomen kansantaloudelle. Uudelle yhteistyöstrategian toteuttamiselle onkin oiva testialusta käynnistyneen vuoden tuleva liiketoimintaympäristö. Tavoitteelliselle yhteistyölle ja yrityksien kasvun tukemiselle on entistä suurempi tarve. Hyvällä yhteistyöllä ja uudella suunnitelmallisella strategialla on helpompi lähteä haasteellisempaan vuoteen.

Team Finland strategian löydät tästä linkistä: https://www.team-finland.fi/4aaf24/siteassets/team-finland-subsite/documentation/team_finland_strategia_2019.pdf

Tapio Kinnunen

TeamFinland

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s