Muutosturva YT-tilanteissa

Rinne VisaMuutosturvasta kehitetään entistäkin toimivampi ja tarkempi työkalu irtisanottavien uudelleen työllistymiseen. Vuonna 2015 alkanut valtakunnallinen ESR-hanke ”Yhteistyöllä muutosturvaa” on kehittänyt reagointikykyä ja ennakoimista YT-tilanteiden aikana. Hankkeen kehittäjinä toimivat TE-toimistojen muutosturva asiantuntijat yhdessä hakentyöntekijöiden kanssa. Palvelumuotoilun kautta kehityksen alle on päässyt niin asiantuntijoiden omat työtavat kuin kokemukset työntekijän ja työnantajan näkökulmasta. Palvelumuotoilun keskiössä on asiakaspalvelu ja asiakkaan nopeampi työllistyminen uuteen työhön.

Muutosturvasta on tehty työkalu, jolla vastataan rakennemuutoksen tuomiin haasteisiin. Sillä tuodaan vakautta niin henkilöstölle kuin työnantajalle mutta myös tuetaan alueen elinkeinojen kehitystä. Vapautuva työvoima tulee saada mahdollisimman sujuvasti työllistettyä muille alueen työnantajille. Työnantaja ja TE-toimisto tarjoavat työkalut työnhakemiseen ja uudelleen työllistymiseen. Alueen muilla työnantajilla olevia työntekijätarpeita voidaan täyttää mm. lisäkoulutuksella joka kuuluu muutosturvan toimienpiteisiin.

Pohjois-Karjalan TE-toimisto on kesän ja syksyn aikana tehnyt hyvää työtä alueemme YT-tilanteissa. Suurimpana koetinkivenä on ollut Kiteen sahan YT-tilanne. Kun tilanne alkoi, halusi työnantaja selkeät suunnitelmat millä tukea koko henkilöstöä sahan lopettaessa toimintansa. Muutosturvasta saimme raamit, jolla tilanne vietiin eteenpäin. Nopealla reagoinnilla löytyi useita työnantajia niin Keski-Karjalasta kuin lähialueilta joilla mahdollisuus tarjota halukkaille työtä. Tiivis yhteistyö TE-toimiston, Stora Enson ja Keski-Karjalan Kehittämisyhtiön (Keti) kesken tarjosi rekrytointi-infoja jo irtisanomisajalla.

Kun tulos sahan sulkemisesta tuli oli TE-toimistolla jo valmius siirtyä ”uuteen toimipisteeseen” Kiteen sahalle. Sahalle perustettiin viikoksi TE-toimisto, joka tarjosi kaikille halukkaille asiantuntija apua, työhön ohjausta, koulutusneuvontaa ja ammatinvalinnanohjausta. Negatiivinen asia saatiin pian kääntymään positiiviseksi ns. uuden alun vaihtoehdoksi. Työntekijän kokivat, että heidän huomioitiin ihmisinä ja kokivat saavansa henkilökohtaista apua. Tästä suuri kiitos TE-asiantuntijoille ja psykologeille jotka paikalla olivat.

Tällä hetkellä Pohjois-Karjalaa ravistelee puu- ja metsäalan rakennemuutos. Puun alhainen hinta vie toimijoilta tuoton pois ja olemassa olevien varastojen arvo laskee. Sahaaminen ja puunjalostus suuressa mittakaavassa on siirtymässä keskitetymmäksi ja pienten yksiköiden kehittämiseen ei enää anneta rahoja. Tämä sama on kaikilla alueemme isoilla toimijoilla edessä. Alueemme on pitkään luottanut puun sahaukseen ja jatkokäsittelyyn isona työnantajana. Ala on tuonut Pohjois-Karjalaan satoja työpaikkoja vuosikymmenten ajan mutta nyt ne työt ovat vaarassa. Ikäviä uutisia kuuluu koko maakuntamme alueelta. Muutosturvan kannalta tilanne tuo uutta työvoimaa niille, joilla on ollut vaikeuksia saada osaavaa työvoimaa. Työllistyminen uuteen työhön vaatii lähes aina uudelleen koulutusta, jatkuva kouluttautuminen on osa työelämää. Muutosturva on turva työntekijöille, työnantajille kuin koko maakunnan elinkeinoille. Osaavaa työvoimaa on tarjolla ja kaikkia ei voida laskea maakunnan ulkopuolelle. Käännetään negatiivisuus positiiviseksi!

Visa Rinne

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s